latinica  ћирилица
01/02/2023 |  12:42 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

"Princ tame" najavio oproštaj od turneja i koncerata

Јedan od najpopularnijih pjevača u istoriji hevi metal muzike Ozi Ozborn objavio je da više neće odlaziti na turneje i otkazao je sve najavljene nastupe dok se oporavlja od operacije kičme.
Ozi Ozborn (Foto: EPA/Balazs Mohai HUNGARY OUT) -
Ozi Ozborn (Foto: EPA/Balazs Mohai HUNGARY OUT)

Ozbornu /74/ je prije četiri godine dijagnostikovana Parkinsonova bolest i od tada se bori sa raznim zdravstvenim problemima.

"Princ tame" je trebao da krene na turneju po Evropi u maju, koja je prvobitno određena za 2019. godinu, ali je odgađana tri puta, a sada je zvanično otkazana.

Posljednji Ozijev nastup bio je u decembru 2018. godine na čuvenom "Ozfestu" u Inglvudu, u sklopu oproštajne turneje "Nema više turneja dva".

      View this post on Instagram

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

Ozi je na društvenoj mreži "Instagram" objavio izvinjenje zbog razočaranja obožavalaca i priznao je da "nikada nije ni mogao da zamisli da će se njegovi dani turneje završiti na ovaj način".

Legendarni pjevač je priznao da i dalje ima problema sa zdravljem, sedam mjeseci nakon operacije kičme koja ga je spasila od trajne paralize, te da ima probleme i sa Parkinsonovom bolešću.

- Ovo je vjerovatno jedna od najtežih stvari koje sam morao da podijelim sa mojim vjernim obožavaocima. Kao što je svima poznato, prije četiri godine imao sam težu nesreću kada mi je oštećena kičma. Moja jedina svrha bila je da se oporavim i da se vratim na scenu, ali nakon tri operacije, tretmana matičnim ćelijama i beskonačnih terapija, moje tijelo i dalje slabi - navodi čuveni muzičar.

On je zahvalio obožavaocima koji su ga strpljivo čekali i nisu vraćali karte, ali je istakao da je shvatio da više nije fizički sposoban da ode na turneju po Evropi i Velikoj Britaniji u najavljene datume.

Ozi je dodao da će novac biti vraćen onima koji su kupili karte i da će biti objavljivane dodatne informacije o njegovom zdravstvenom stanju.