latinica  ћирилица
01/02/2023 |  14:17 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Višković-Mekdonald: Nastavak podrške i saradnje na različitim projektima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini Ingrid Mekdonald, saopšteno je iz Vlade Srpske.
Radovan Višković i Ingrid Mekdonald (Foto: Ustupljena fotografija) -
Radovan Višković i Ingrid Mekdonald (Foto: Ustupljena fotografija)

Kako je saopšteno, na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja Vlade Srpske i misije Ujedinjenih nacija u BiH bila dobra i kvalitetna, te je razgovarano o nastavku saradnje na različitim zajedničkim projektima.

Višković je upoznao koordinatoricu Ujedinjenih nacija u BiH sa prioritetima Vlade u narednom periodu, ističući da će, osim nastavka aktivnosti na planu privrednog i ekonomskog razvoja, povećanju BDP-a, povećanju plata, penzija i drugih davanja, poseban prioritet biti dat aktivnostima na izradi socijalne karte, kreiranju novih mjera demografske politike, te izradi strategije održivog razvoja Republike Srpske do 2030. godine.

Ingrid Mekdonald istakla je opredijeljenost misije Ujedinjenih nacija u BiH za nastavak podrške i saradnju na različitim projektima sa predstavnicima institucija Srpske, sa posebnim osvrtom na projekte iz socio-ekonomske sfere, sfere održivog razvoja, te iz oblasti unapređenja predškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Republici Srpskoj.