mtel
latinica  ћирилица
01/02/2023 |  15:53 ⇒ 15:55 | Autor: RTRS

Umičević: Pod hitno ukinuti nezakonite odluke Rukometnog saveza BiH

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, Marinko Umičević, i dalje traži od Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH da poništi odluke koje su donijeli uoči početka sezone u Premijer ligi u obje konkurencije.
Marinko Umičević - Foto: RTRS
Marinko UmičevićFoto: RTRS

Kao što je poznato tada su odlučili da kod rukometaša u aktuelnoj sezoni treba da ispadne pet klubova, te da šampionke Republike Srpske igraju kvalifikacije za popunu Premijer lige za rukometašioce protiv prvakinja Prve lige FBiH.

- Ove odluke su potpuno neutemeljene i nelegitimne. Ranije sam zahtijevao od ljudi koji vode brigu o Rukometnom savezu BiH da povuku ove odluke. Posebno sam to tražio, i sada to isto činim, od članova Upravnog odbora Saveza koji dolaze iz Rukometnog saveza Republike Srpske. Oni treba da brane i štite interese rukometa Srpske, a ne da zastupaju lične interese. I dalje inisistiram da se ukunu odluke o ispadanju pet muških klubova kao i da se ukine famozno razigravanje za popunu Lige za rukometašice. Sve ovo treba da se uradi do početka drugog dijela premijerligaške sezone - izričit je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Dodao je da očekuje i od svojih saradnika u Upravnom odboru Rukometnog saveza Republike Srpske da se izjasne na ovu temu.

- Moramo svi da poštujemo propise i druga normativna akta. Bilo kakve promjene u sistemu takmičenja treba klubovima da se najave barem godinu dana ranije, a ne uoči samog starta sezone, što nije ni po propisu, a nije korektno prema klubovima - zaključio je Umičević.