latinica  ћирилица
01/02/2023 |  15:54 ⇒ 16:03 | Autor: RTRS

Dodik-Mekdonald: Institucije Srpske posvećene provođenju reformi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjauci sa rezidentnom koordinatorkom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald.
Milorad Dodik, Ingrid Mekdonald -
Milorad Dodik, Ingrid Mekdonald

Dodik je upoznao rezidentnu koordinatorku UN-a da je Republika Srpska politički i bezbjednosno stabilna, te da je formiranjem vlasti i usvajanjem strateških dokumenata, odmah nakon izbora, manifestovala političku stabilnost i potvrdila puni demokratski kapacitet.

Tokom sastanka, Dodik je naglasio da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene provođenju ekonomsko-socijalnih reformi koje doprinose poboljšanju privrednog ambijenta, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, kao i pozicije Republike Srpske u okviru ustavnog poretka.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske i organizacije UN, izrazivši uvjerenje da će kroz realizaciju različitih projekata, partnerski odnos i dobra saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o trenutnim političkim i ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH,  procesu evropskih integracija i drugim aktuelnim temama.