latinica  ћирилица
01/02/2023 |  17:06 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Uskoro na dnevnom redu inicijativa za opoziv gradonačelnika Bijeljine (VIDEO)

Inicijativa za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića biće na dnevnom redu sjednice Skupštine grada 8. februara, najavljeno je iz gradskog parlamenta. Iz Skupštine grada napominju da ni nakon urgencije gradonačelniku do danas nije dostavljen nijedan materijal za ovu sjednicu, niti je odgovoreno na tu urgenciju. Petrović je na 30 stranica odgovorio inicijativi 25 odbornika za njegov opoziv, pobijaću sve razloge za to.
Ljubiša  Petrović - Foto: SRNA
Ljubiša PetrovićFoto: SRNA

Na 30 strana gradonačelnik Bijeljine, između ostalog, navodi da je više od sedam miliona maraka izdvojeno za kapitalne investicije – Autobusku stanicu, LED rasvjetu, modernizacju puteva, izgradnju sistema za zaštitu od poplava, gasifikaciju.

- Autobuska stanica je bila izgrađena 2020. godine , a on ne može da je otvori za dvije godine, stavi u funkciju što samo pokazuje njegovu nesposobnost - kaže Zlatan Lazarević, odbornik SNSD-a.

Milan Trninić, predsjednik GO Uspješna Srpska, naglašava da su više puta davali konkretne razloge opoziva.

- Petrović je odogovorio na 30 strana, i to pokazuje neozbiljnost. Išao je u širinu, a nije naveo suštinu - tvrdi Trninić.

Petrović je naveo i da nisu tačne optužbe da je kriv za posljedice suše. Za odbornike, njegovi odgovori su obični politički pamflet.

- Da nije žalosno bilo bi jako smiješno. Petrović nije predložio elementarnu nepogodu jer krizni štab nije predložio tu mjeru, a on nije formirao krizni štab nego komisiju. Dakle u startu je krenuo mimo zakona - dodao je Lazarević.

Za odbornike koji su za opoziv, Petrović je funkcioner koji kasni u svemu i to je posljedica prisvajanja više funkcija.

- Načelnici odjeljenja, šef kabineta, šef Civilne zaštite trebaju biti stručni ljudi, a jedan čovjek ne može sve to postići i zato on svuda kasni - dodao je Trninić.

O svemu smo htjeli da čujemo i stav Ljubiše Petrovića, ali se po ko zna koji put nije odazvao na naš poziv.