latinica  ћирилица
01/02/2023 |  19:10 ⇒ 19:14 | Autor: RTRS

U operativnoj akciji "Flaj" četiri lica lišena slobode

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić Grad danas su u okviru realizacije operativne akcije kodnog naziva "Flaj" lišili slobode četiri lica Ž.P. iz Šipova, D.P. iz Mrkonjić Grada, S.M. i R.P. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.
Oduzeto oružje i novac (Foto: PU Mrkonjić Grad) -
Oduzeto oružje i novac (Foto: PU Mrkonjić Grad)

Prilikom pretresa na lokacijama koje koriste osumnjičena lica, a koji su izvršeni na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova, pronađeni su i oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni, navodi se u saopštenju.

Pronađeni su i određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vage za precizno mjerenje sa obrisima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, snimač video nadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Navedena akcija je sprovedena po naredbama Okružnog suda Banjaluka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i službeni psi, i Policijskom upravom Banjaluka.