latinica  ћирилица
01/02/2023 |  20:10 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

Dodik: Film "Oluja" važan za istoriju srpskog naroda (VIDEO)

Film "Oluja" je važan ne samo za filmsku industriju, nego i za našu istoriju, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na premijeri filma "Oluja" u Banjaluci.
Premijera filma Oluja - Milorad Dodik - Foto: RTRS
Premijera filma Oluja - Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik smatra da je ovo najbolja platforma kako bi se događaji koji su obilježili istoriju srpskog naroda na najbolji mogući način zabilježili i predali budućim generacijama.

- Ovo je medij koji je nekako najprikladniji za mlađe generacije koje jesu generacije koje se na taj način edukuju spoznaju istinu o mnogim stvarima - rekao je Dodik.

Dodik je poželio uspjeh ekipi filma "Oluja".

- Vjerujem da će se na bazi uspjeha koji ostvaruje u okviru emitovanja ovog filma motivisati da se prihvate neke nove teme sličnog sadržaja koji će na najbolji mogući način opet prikazati upravo te događaje - poručio je Dodik. 

Prema njegovim riječima, film jeste univerzalna i umjetnička priča, ali svakako tema stradanja ljudi i pojedinaca.

- Poznato je da su u "Oluji" stradali civili, da su bombardovani na Petrovačkoj cesti, da je bilo zaistra tragičnih pojeidnačnih sudbina. To zaista treba da bude zabilježeno i da ostane zapamćeno da su oni stradali isključivo zato što su pripadali jednom narodu - rekao je Dodik.

Film "Oluja", u režiji Miloša Radunovića, premijerno je prikazan večeras u Banjaluci.

Ovo je prvi projekat srpske kinematografije koji govori o stradanju srpskog naroda u Hrvatskoj 1995. godine.