latinica  ћирилица
02/02/2023 |  08:51 ⇒ 12:14 | Autor: RTRS

Amidžić: Nije bilo političke volje da penzionerima ranije bude isplaćena novčana podrška (VIDEO)

Zbog nedostatka političke volje odluka, koja je usvojena u decembru 2022.godine, a tiče se preraspodjele budžetskih sredstava kojom će penzionerima u Banjaluci biti isplaćena jednokratna novčana podrška u visini od 100 KM, konačno će biti realizovana, rekao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić.
Srđan Amidžić - Foto: RTRS
Srđan AmidžićFoto: RTRS

- Mi smo svojim amandmanom odvojili da četiri miliona KM ide za podršku penzionera. Nekad u prošlosti je to radio i Grad preko Elektrokrajine, a sada je odlučeno da to ide preko Fonda PIO. Јednostavno nisu htjeli da isplate - istakao je Amidžić.

Ipak, kaže on, drago mi je da je razum prevladao.

- Krivo mi je da se sa ovom kategorijom igralo. Sredstva koja smo namijenili će doći do penzionera - poručio je Amidžić.

Podsjećamo, Skupština grada Banjaluka usvojila je na vanrednoj sjednici odluku o preraspodjeli budžetskih sredstava kojom će penzionerima na tekuće račune biti isplaćena jednokratna novčana podrška u visini od 100 KM.

Podršku grada dobiće 41.704 penzionera, a za ove namjene iz gradskog budžeta biće izdvojeno 4.150.000 KM.

Sredstva bi trebalo da budu isplaćena na račune penzionera 6. februara, dok će za oko 11.000 penzionera koji nemaju tekući račun novčana pomoć biti isplaćena putem "Pošta Srpske".