latinica  ћирилица
02/02/2023 |  11:29 ⇒ 11:47 | Autor: RTRS

Zvaničnici: Više od pola vijeka profesionalnog izvještavanja Radija Srpske

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke direktoru Radija Republike Srpske Draganu Pajiću, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima povodom 56 godina Radija Srpske.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je nekadašnji Radio Banjaluka, danas Radio Republike Srpske, tokom 56 godina rada, prešao dug i uspješan put, kao hroničar političkih i društvenih događaja, obavljajući svoj posao u interesu javnosti i istine.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić naglasio je da je Radio Republike Srpske medij koji više od pola vijeka može da se pohvali profesionalnim i objektivnim radom, kako i principijelnim, objektivnim i odgovornim izvještavanjem o važnim događajima i pojavama iz svih sfera našeg društva, a sve u interesu svojih slušalaca.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naveo je da dostupnost Radija institucijama i građanima Republike Srpske ukazuje na posvećenost istini i profesionalizmu, te da je Radio Srpske posljednjih pet decenija dokazao da je uvijek spreman da bude tu za svoje slušaoce.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da Јavni radijski servis Republike Srpske, kao respektabilan medij koji je rastao i sazrijevao sa generacijama svojih slušalaca, zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u informativnom sistemu Republike Srpske.

Radio Republike Srpske danas obilježava 56. rođendan.