latinica  ћирилица
02/02/2023 |  12:51 ⇒ 16:37 | Autor: TANЈUG

Vučić: Nisam došao po blanko podršku, došao samo zbog građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Skupštini Srbije, na posebnoj sjednici o KiM, da nije došao po "blanko podršku", kako je to ocijenio šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr.) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr.)

- Uopšte nisam došao po podršku. To ste izmislili. Nije mi potrebna podrška, potrebna je Srbiji ako je moguće da se napravi jedinstvo po nekom pitanju. Da li mislite da sam toliko naivan da sam mislio da ćete vi da glasate za izvještaj o pregovorima sa Prištinom, tako da me takva podrška nije zanimala. Mene zanima samo podrška naroda - rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

On je istakao da je došao u parlament zbog građana Srbije, da im kaže šta se zbiva u njihovoj zemlji i da znaju kakvi su izazovi pred njima.

Vučić je kazao da je očekivao da će opozicija kazati kako će se pozivati na to da ne smije da kaže šta je u planu, dodajući da je upravo došao da kaže gdje su problemi.

- Ima tu dobrih stvari na koje sada nisam ukazao. Možete da dođete da vidite. Nemam prava da objavim. Ako mi kažu da smijem da ga objavim, objaviću, a nije pitanje šta dobijamo, već šta gubimo, zato sam i pročitao šta su najteže tačke - rekao je Vučić.

Na konstatacije opozicije da se sakrio, Vučić ih je podsjetio da to kažu predsjedniku Srbije koji je četiri puta dolazio u skupštinu da govori o Kosovu i Metohiji i koji će večeras biti tu do kasno u noć.

- Dobro mi ide to sakrivanje. Nikada ne bježim i ne sklanjam se - poručio je Vučić i rekao da već deset godina sluša laži od pojedinih ljudi i medija koji govore gluposti.

Odbacio je i navode opozicije da u skupštinu dolazi kao pobednik, upitavši ih gdje su vidjeli pobjedničku atmosferu i da je rekao da je divan sporazum.

- Čuli ste samo moju zabrinutost i posvećenost da se borim za mir - rekao je predsjednik Srbije.

Na pojedine komentare Lazovića o "apanažama", Vučić je rekao da zapravo "oni dobijaju apanaže od poslanika Samoopredeljenja i Rokfeler grupe, a u pitanju su stotine miliona evra".

Rekao je i da mu nije u redu da tzv. Kosovo postane članica Savjeta Evrope, ali da se to ne može spriječiti, jer imaju većinu, te je pozvao opoziciju da ukoliko zna na koji način se to može spriječiti, da kaže.

- Suština je da Kosovo njih ne zanima već jedino kako da se smijeni Vučić. Mandat mi je još četiri godine, možda kraće ukoliko Srbija bude pritisnuta, ali to svakako ne zavisi od vas. Kod vas postoji patološki odnos jer 11 godina ubjedljivo gubite na izborima - rekao je Vučić.