latinica  ћирилица
02/02/2023 |  13:20 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen izvještaj protiv uhapšenih u akciji "Flaj"

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je da im je dostavljen izvještaj protiv dvije osobe koje su uhapšene u akciji kodnog naziva "Flaj" i to Željka Prpića (42) iz Šipova i Slaviše Mihajlovića (39) iz Banjaluke.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

- Policijska uprava Mrkonjić Grad dostavila je izvještaj protiv osumnjičenih koji se terete za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su kako ističu uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka područne kancelarije Mrkonjić Grad, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske i PU Mrkonjić Grad.

- U vremenskom periodu od mjeseca oktobra 2021. godine do 1. februara 2023. godine, osumnjičene osobe su vršile nabavku i prodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova – saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako ističu, osumnjičeni su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.