latinica  ћирилица
02/02/2023 |  13:58 ⇒ 18:57 | Autor: TANЈUG

Vučić: Cirkus poslanika opozicije nanio ogromnu štetu Srbiji

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon incidenta u Skupštini Srbije na posjebnoj sednici o KiM, da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu nanijeli ogromnu štetu Srbiji.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Zoran Žestić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Zoran Žestić)

Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas, poručio je Vučić poslanicima opozicije koji su prethodno ustali skandirajući "Predaja" i "Ostavka" i iz poslaničkih klupa spriječili Vučićev govor, nakon čega je došlo do koškanja sa poslanicima i obezbjeđenjem.

Oni su prekinuli Vučića dok se obraćao predstavnicima Srba sa KiM i odgovarao na poziv lidera Dveri Boška Obradovića da skupština odbaci francusko-njemački prijedlog za KiM i na njegove optužbe Vučića i vlasti za navodnu izdaju.

Vučić je kazao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi.

- Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima - poručio je Vučić.

Ocijenio je da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku.

- Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni da saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju - naveo je Vučić.

Vučić je dodao da "na sreću takve kukavice ne vode Srbiju".