latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:20 ⇒ 16:36 | Autor: RTRS

Akademija umjetnosti u Banjaluci obilježava 25 godina postojanja (VIDEO)

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci ove godine obilježava 25 godina postojanja i rada. Tim povodom, tokom cijele godine, planirane su brojne manifestacije, a prva od njih je izložba otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.
Akademija umjetnosti - Foto: RTRS
Akademija umjetnostiFoto: RTRS

U okviru izložbene postavke predstavljena su djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovnih umjetnosti, čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas.

Veliki broj mladih ljudi zainteresovanih za umjetnost, kao i nedostatak školovanih glumaca, slikara i muzičara, bili su povod jednom broju profesora-umjetnika da, služeći se iskustvima i modelima akademija iz zemalja u okruženju, osnuju Akademiju umjetnosti u okviru Univerziteta u Banjaluci.

Akademija umjetnosti u Banjaluci ima izuzetno značajnu saradnju sa Fakultetom likovnih umetnosti u Beogradu, koja svesrdno pomaže, kako programske i umjetničke sadržaje, tako i saradnju sa institucijama u regionu.

Izložba "25 godina Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci" u okviru koje je prikazan presjek radova profesora i studenata za javnost je otvorena do kraja aprila.