latinica  ћирилица
02/02/2023 |  16:13 ⇒ 16:22 | Autor: RTS

Prvi Kolumbijac u crno-bijelom; Kolorado na pozajmici u Partizanu (VIDEO)

Kolumbijski vezni fudbaler Andres Kolorado igraće na pozajmici u Partizanu u narednih godinu dana, saopštio je beogradski klub.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Andres Kolorado će u Partizanu nositi dres sa brojem 13. Kolumbijac je ranije danas prošao ljekarske preglede, a potom je potpisao ugovor sa klubom iz Humske.

Kolorado (24) je igrač kolumbijske Kortulue, a od 2019. do 2021. igrao je za Deportivo Kali i Sao Paolo.

Za reprezentaciju Kolumbije je prošle godine odigrao jednu utakmicu i postigao jedan gol.

- Očekujem da će da bude veliko pojačanje. Apelujem na navijače Partizana da imaju strpljenja za Kolorada, ali ne sumnjam da će nam dati kvalitet i da će naši mladi fudbaleri imati šta od njega da nauče. Želim da se zajedno radujemo uspjesima Partizana - rekao je Kralj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kralj ističe da su "crno-bijeli" mjesecima pratili veliki broj igrača i da su dobro analizirali Kolorada, kojeg krasi agresivnost i dobro čitanje igre.

Fudbaler iz Komlumbije je istakao da će svojim iskustvom i igrom pomoći Partizanu.

- Zahvalan sam na mogućnosti koja mi je pružena, da igram u ovako velikom klubu. Nadam se da ću igrati dugo godina u Partizanu. Biće mi motiv više da dobro igram za Partizan, pošto sam prvi Kolumbijac u ovom klubu - rekao je Kolorado.

Kolumbijac je imao ponude iz Argentine, ali je odlučio da nastavi karijeru u Partizanu.

- Nisam mogao da odbijem ponudu Partizana, pošto želim da se dokažem u Evropi. Partizan je poznat klub u Јužnoj Americi. Znam da se Partizan i Zvezda bore za prvo mijesto u Srbiji. Znam kakav je rivalitet dva kluba, ali vjerujem da će Partizan da dobije naredni derbi - rekao je Kolorado.

Naveo je da je jedan dio prošle sezone propustio zbog povrede i naglasio da jedva čeka da zaigra za Partizan.