latinica  ћирилица
03/02/2023 |  07:00 ⇒ 07:07 | Autor: RTS

Јokić nastavio tripl-dabl seriju

Tim Denvera ubjedljivo je nadigrao Golden stejt sa 134:117 na svom terenu, a sjajnom efikasnošću do pobjede su ga predvodili srpski centar Nikola Јokić i DŽamal Mari. Јokić je meč obilježio novim tripl-dabl učinkom, a Mari je bio najefikasniji igrač sa 33 postignuta poena.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT)

Proslavljeni Somborac novom odličnom igrom je potvrdio izbor za najboljeg igrača januara u Zapadnoj konferenciji i meč završio sa 22 postignuta poena uz 14 skokova i 16 asistencija ostvarivši i osmi trostruki dvocifren učinak u posljednjih deset mečeva, a 17. u sezoni.

U vrlo ravnopravnoj igri gosti su dobro ušli u meč i dobili prvu četvrtinu sa minimalnom prednošću ali su domaćini uzvratili do odlaska na poluvrijeme, a onda i došli do dvocifrene prednosti u trećem dijelu meča.

Potom su do kraja samo povećavali razliku i nije bilo neizvjesnosti o pobjedniku.

Efikasnost Јokića i Marija odlično su pratili Kaldvel Poup sa 18, a Čančar, Porter DŽunior i Braun sa po 17 poena.

U Timu Golden stejta najefikasniji je bio Kari sa 28 poena i po pet asistencija i skokova, Pul je ubacio 22, Kuminga 17, a Di Vinčenco 14 poena.

Nadigravši aktuelne šampione za 36. pobjedu od starta sezone ekipa Majkla Melouna se učvrstila na liderskoj poziciji Zapadne konferencije ispred Memfisa koji ima četiri pobjede manje.