latinica  ћирилица
03/02/2023 |  07:47 ⇒ 11:07 | Autor: RTRS

Pavić: Srpski narod neće dozvoliti brutalnu otimačinu KiM (VIDEO)

Srpski narod neće prihvatiti da sam sebe ukine i da dozvoli brutalnu otimačinu Kosova i Metohije, rekao je za RTRS Aleksandar Pavić politički analitičar iz Beograda.
Aleksandar Pavić - Foto: RTRS
Aleksandar PavićFoto: RTRS

Incident u Skupštini Srbije kada su poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića neće uticati na dalji tok pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao je Pavić.

- Kosovo i Metohija je kod nas jedna tema koja izaziva emocije i to je dobar znak. Znak da je Srbima stalo, čak i političarima do KiM i to je nešto što izaziva posebne emocije i reakcije i to mi je najbitniji utisak od juče - rekao je Pavić.

Mnogim propagandama smo izloženi, neprestalnim pritiscima i ubjeđivanjima da ako nešto prihvatimo da će nam biti bolje, a opet, kaže pavić, nisu uspjeli da slome duh naroda.

- Uvijek ima izuzetaka, ali smatram da nema tog političara,  koje smije da izgovori rečenicu da KiM može da bude priznato - rekao je Pavić.

Istakao je da je burno i da je jako bitno da zapadni svijet vidi da je KiM osinje gnijezdo.

Skupština Srbije nastaviće danas posebnu sjednicu o Kosovu i Metohiji.

Kapitulacija i predaja nisu opcija, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se poslanicima na posebnoj sjednici Skupštine Srbije.

Predstavio je Izvještaj o pregovaračkom procesu sa prištinskim institucijama od 1. septembra prošle do 15. januara ove godine. Vučić je iznio i plan od 10 tačaka o politici Srbije u narednom periodu.

Istakao je da je najteži dio francusko-njemačkog plana u kojem se traži da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama .

Skupštinska raprava nije prošla bez teških riječi, pa čak i incidenata. Poslanici će se izjašnjavati o usvajanju izvještaja o pregovaračkom procesu .