latinica  ћирилица
03/02/2023 |  08:44 | Autor: RTRS

Evroliga: Partizan gost Žalgirisa

Košarkaši Partizana, nakon sjajne igre i pobjede nad Asvelom, okreću se novom evroligaškom duelu. Večeras gostuju u Litvaniji kod Žalgirisa.
KK Partizan - Foto: RTRS
KK PartizanFoto: RTRS

Crno-bijeli imaju po 11 pobjeda i poraza, dok je Žalgiris ostvario pobjedu više.

U Partizanu su dobro upoznati sa svim kvalitetima rivala i ističu da odbrana opet mora da bude vrhunska ako se želi do pobjede.

Trener Partizana Željko Obradović kaže da njegova ekipa raste, da igra sve bolje ali da ima još prostora za napredak.

U sjajnoj formi igra centar Partizana Matijas Lesor. Kaže da je svaka sljedeća utakmica najvažnija u nastojanjima da crno bijeli dođu do plej ofa.

- Prije samo mjesec dana svi su govorili da Partizana nema, da ne može ništa. Evo sada smo na devetom mjestu na tabeli, igramo bolje i sve opcije su u igri. Do kraja sezone ima još dosta utakmica i svka sljedeća je najvažnija i svaku želimo da dobijemo - jasan je Lesor.

Žalgiris je izgubio prethodne dvije utakmice u Evroligi i sigurno će biti silno motivisan da ostvari pobjedu pred svojim navijačima.

- Јoš jedan važan meč je pred nama. Partizan dolazi poslije utakmice koju su dobili sa više od 20 poena. Njihov trener je sjajan, imaju sjajne šutere kao i moćne igrače pod košem. Takođe igraju timsku košarku, tako da ne možete zasutaviti samo jednog igrača, morate zaustaviti cijeli tim. Ipak igramo na domaćem terenu i nadamo se da će nam navijači dati dodatnu energiju - rekao je Kazis Maskvitis, trener Žalgirisa.

Utakmica 23. kola Evrolige u Kaunasu između Žalgirisa i Partizana počinje u 19 časova.