latinica  ћирилица
03/02/2023 |  13:58 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Vučević: Niko neće da preda Kosovo, niti da izda Srbe

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da niko neće da prizna Kosovo i da izda Srbe na Kosovu i Metohiji, te da je to politika predsjednika Aleksandra Vučića.
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

- Vodimo mudru i nacionalnu politiku, a ne politiku koja je pogubna. Mnogo je teška situacija, što bi se reklo fudbalskim žargonom igra se na petoparcu - rekao je Vučević.

On je naveo da je Vučić povodom Kosova sročio jedinu realnu politiku, a to je odbrana državnih interesa, odbrana i poštovanje Ustava i nastavak razgovora, te da nije izgubio ni volju ni želju i nastavlja da se bori.

- Nemamo luksuz da kažemo da nećemo da razgovaramo, jer će bez nas da donesu odluku koja će se ticati nas. Rekao bih da je mnogo bolje da smo za stolom gdje se odlučuje o nama, nego da smo u budžaku gdje čekamo neko pisanije gdje su rekli šta su odlučili za nas - istakao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da Srbija ne želi da zajednicu srpskih opština vidi kao nevladinu organizaciju.

On je istkaao da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, koji je juče rekao da mora da se poštuje šest principa kada se formira ZSO, ne može da pravi ZSO na osnovu njihovog prištinskog ustava, nego mora da mijenja njihove akte u skladu sa Briselskim sporazumom koji je potpisan sa Beogradom.

- To ne znači da mi kada dobijemo ZSO, ako dobijemo, da je tada sve riješeno. Moramo da budemo za stolom, a ne uvrijeđeni i da drugi odlučuju za nas - rekao je Vučević.