latinica  ћирилица
03/02/2023 |  14:00 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Lice lišeno slobode zbog prijetnje smrću gradonačelniku Trebinja (VIDEO)

Pripadnici Policijske stanice Trebinje lišili su sinoć slobode Gligora Aleksića, koji je, na Fejsbuk stranici lokalne "Herceg televizije" prijetilo smrću gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i još pet lica.
PU Trebinje - Foto: RTRS
PU TrebinjeFoto: RTRS

Ćurić rekao je da se, poslije javne objave, ne osjeća sigurno. Očekuje da institucije rade svoj posao. Okružno javno tužilaštvo slučaj je okarakterisalo kao krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti".

- Iskreno, ne možete se osjećati sigurno, bez obzira o kome se radi. Kažem da treba svako početi od sebe, kako bi se on osjećao. To se desilo upravo juče, poslije istupa Nebojše Vukanovića i njegovog djelovanja. Ljudi na neki način dobiju krila kad vide da neko nešto radi a ne sankcioniše se - kaže Ćurić.

Prema nezvaničnim informacijama, a kako stoji na Fejsbuk profilu, riječ je o Trebinjcu Gligoru Aleksiću. Njemu je policija pretresla stan, izuzela računar i dva mobilna telefona. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Trebinje, koje je slučaj okarakterisalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

- Lice je od strane policije PU Trebinje, tri puta dokumentovala krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, prijetnje raznim licima. Lice je poznato  po ovom krivičnom djelu - dodala je Јovana Cvijetić portparolka Policijske uprave Trebinje.

Osim gradonačelniku uvrede i prijetnje upućene su direktoru ERS Luki Petroviću, načelniku Policijske uprave Siniši Laketi, privredniku Bratislavu Pidžuli, Iliji Tamindžiji, narodnom poslaniku i Žarku Laketi, savjetniku ministra spoljnie trgovine i ekonomskih odnosa BiH.