latinica  ћирилица
03/02/2023 |  14:25 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Vulić: Dejton podrivaju nedorasli političari, sankcije hrane srpski inat (VIDEO)

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je za Srnu da Dejtonski mirovni sporazum podrivaju jedino "nedorasli političari" jednog dijela političkog Sarajeva, te poručila da sankcije ne doprinose ničemu, već samo hrane srpski inat i ljubav prema Republici Srpskoj.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Otkad se to borba za izvorni Opšti okvirni sporazum za mir u BiH naziva ugrožavanjem temelja Dejtona? - upitala je Vulićeva, komentarišući navode bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da su sankcije pojedincima "poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nužne, jer ugrožava temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Istakla je da Dejtonski mirovni sporazuma podrivaju jedino "nedorasli političari poput Bećirovića" i da je opštepoznata potreba dijela političkog Sarajeva da "po pamet idu u razne ambasade, a posebno britansku i američku".

- Bećirović nije naučio hodati po Predsjedništvu BiH, a držao bi lekcije jedinom državniku kao što je Dodik - kaže Vulićeva.

Vulićeva je rekla da "nedorasli političari" jednog dijela političkog Sarajeva nisu u stanju urediti odnose u Federaciji BiH, gdje vlast nije bila formirana ni četiri godine.