latinica  ћирилица
03/02/2023 |  15:41 ⇒ 15:46 | Autor: RTS

Pogoršano zdravstveno stanje Slađana Trajkovića

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog sredinom decmbra prošle godine na sjeveru Kosova i Metohije, je pogoršano, tvrdi njegova supruga Suzana, pišu Tanjug i RTS.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

Supruga Slađana Trajkovića je za Tanjug rekla da će advokat Dejan Vasić, danas podnijeti hitan zahtjev za prebacivanje njenog muža u kućni pritvor, kako bi mogao da dobije adekvatno liječenje.

- Slađan ima hronične bolesti, cirozu jetre, vodu u plućima i boluje od dijabetesa. Trenutno mu se stanje pogoršalo, povećan mu je šećer, na glavi i po tijelu su mu se otvorile rane, a rane koje je imao na nogama, nisu sanirane još uvijek - rekla je Trajkovićeva.

Istovremeno, ona je zamolila međunarodnu zajednicu i sve koji mogu da pomognu da njen muž bude upućen u Kliničko - bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gdje se i do sada liječio.

Dodala je da se njenom mužu na vrijeme ne daju lijekovi i ponovila da kada mu je odnijela prvi put lijekove, zatvorski čuvari nisu htjeli da ih prime jer su bili sa srpskom markicom.

- Kada odemo da ga posjetimo, noge, na kojima su, kao što sam rekla, rane, su mu vezane, a umjesto da ga dovoze liftom jer je lošeg zdravstvenog stanja, oni ga tjeraju da pješači uz stepenice. Čak je i medicinska sestra, Albanka, koja je zadužena da mu daje lijekove, imala raspravu sa čuvarima i zatvorskim osobljem oko toga - ističe Trajkovićeva.

Slađan Trajković, bivši pripadnik kosovske policije, uhapšen je u vrijeme trajanja posljednjih barikada na sjeveru Kosova, za navodni ratni zločin.

Na protestu u Kosovskoj Mitrovic zbog njegovog hapšenja, koji su organizovali porodica i prijatelji, govorili su i komšije Albanci, tvrdeći da Slađan nije počinio nikakav ratni zločin.

Skup podrške Slađanu Trajkoviću, uhapšenom na Kosovu i Metohiji u decembru, održan je u subotu i u Kraljevu.