latinica  ћирилица
03/02/2023 |  16:30 | Autor: SRNA

Dodik: Razmišlja se o izgradnji još reprezentativnih objekata Srpske u Istočnom Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se, osim Administrativnog centra Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, razmišlja o izgradnji još reprezentativnih objekata u ovom gradu koji treba da služe za potrebe Vlade, njenih službenika i republičkih funkcionera.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Vrijeme je čak da se razmišlja da se napravi još reprezentativnih objekata u Istočnom Sarajevu, koji treba da služe za potrebe Vlade, njenih službenika i republičkih funkcionera - rekao je Dodik novinarima u Zvorniku, komentarišući pitanje zašto samo četiri poslanika iz Srpske noći u tom administrativnom centru u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da uvijek boravi u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, da tamo drži sastanke i noći upravo u tom centru.

- Da li neko hoće ili neće /tu da noći/, to je njihov izbor. To je Vlada Republike Srpske izgradila za te namjene i ne znam zašto je to nekome problem. Mislim da smo kasnili mnogo godina što to prije nismo napravili - rekao je Dodik.

On je istakao da nema države koja nema takve objekte, uređen taj sistem odnosa, svoje reprezentativne kancelarije.

- Dakle, pokušavaju stalno da održe neke teme na glupostima ko spava ili ne spava. Dakle svima tamo stoji na raspolaganju da tamo spavaju, a ja nemam namjeru da kontrolišem ko spava tamo, a ko ne spava - rekao je Dodik.

On je podsjetio da su poslanici 15 ili 20 godina spavali po benzinskim pumpama i drugim objektima, što je bilo poniženje za Republiku Srpsku.