latinica  ћирилица
03/02/2023 |  17:25 ⇒ 19:36 | Autor: TANЈUG

Kancelarija za KiM: Današnji napad na srpskog mladića posljedica Kurtijeve antisrpske histerije

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile, kome je grupa Albanaca nanijela dva uboda nožem u predjelu ramena, direktna je posljedica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju - Foto: Facebook
Kancelarija za Kosovo i MetohijuFoto: Facebook

Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanijela mu dve ubodne rane, podsjeća se u saopštenju.

Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gdje je detaljno pregledan i gdje će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju moguću njegu.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svjedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska djeca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine - navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spriječe Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.