latinica  ћирилица
03/02/2023 |  22:17 ⇒ 22:19 | Autor: Agencije

Zaharova: Kada je potrebno okriviti Rusiju, to se radi munjevito

Njemački kancelar Olaf Šolc primoran je da pronađe izgovore za oklijevanje Berlina da objavi podatke o istrazi o eksplozijama na gasovodima "Sjeverni tok", zbog čega izgleda da Njemačka nešto krije, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL) -
Marija Zaharova (Foto: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL)

- Generalno, čini se da Berlin nešto krije. Simptomatična je izjava saveznog kancelara Olafa Šolca od 2. februara 2023. On, zapravo, već mora da nađe izgovore - rekla je Zaharova komentarišući razloge koje je kancelar dao za odbijanje Berlina da objavi podatke o tim incidentima.

Ona je dodala da je cijela ta priča još jedna manifestacija licemerja Zapada.

Prema njenim riječima, kada je potrebno okriviti Rusiju, to se radi munjevito, bez ikakvih istraga, bez dokaza i u dobro poznatom "veliko vjerovatno" stilu.

- Kada postoje direktni ili indirektni dokazi ružne akcije saveznika i nema šanse da se izmisli "ruski trag", zapadne prijestonice zauzimaju stav nepokolebljivih branilaca vladavine prava, principa da su nevini dok se ne dokaže krivica, samo da bi sakrili šokantnu istinu - istakla je Zaharova, prenio je TASS.