latinica  ћирилица
04/02/2023 |  08:43 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Savić: Politika Evrope uvijek će imati imperijalan ton (VIDEO)

Politika koja dolazi iz Evrope prema Balkanu, uvijek će imati impterijalan ton, rekao je za Јutarnji program RTRS politički analitičar, Vojislav Savić.
Vojislav Savić - Foto: RTRS
Vojislav SavićFoto: RTRS

- Na nama je da se na to prilagodimo u smislu da izbjegnemo sukob kad god je moguće, svoju nacionalnu politiku postavimo na racionalnoj osnovi, da se postavimo kao narod koji je samosvjestan koji vidi svoje mjesto u budućnosti bez ishitrenih poteza - rekao je Savić.

On je naveo da je veoma važno da na prvom mjestu budu interesi države i naroda i da o tome treba brinuti.

- Međunarodna zajednica, međunarodni predstavnici te silne birokrate koje ovdje dolaze, pokušavaju da se predstave važnijim nego što jesu i zato je posebno važno da radimo za interese svog naroda i svoje države te da pravimo kompromise kada je god to moguće - izjavio je Savić.

Govoreći o političkoj sceni u BiH, naveo je "da vlada potpuna šizofrenija" sa kojom je potpuno teško živjeti i kako kaže ostavriti političku komunikaciju kada imate jednu javnost koja je toliko isključiva i radikalna.

- Ta politička razmaženost koju su imali bošnjački političari godinama i taj tretman koji imaju od međunarodne zajednice sada se nalaze u problemu jer ne mogu da se snađu sa pravilima koja apsolutno ne stoje na njihovoj strani - naveo je Savić.

Dodao je da njihova javnost doživljava šizofrena cijepanja kada moraju da igraju po pravilima koja su svima povodljiva te se to konkretno vidi na izbornom zakonu koji treba da pogoduje Hrvatima.