mtel
latinica  ћирилица
04/02/2023 |  15:01 ⇒ 15:48 | Autor: Agencije

Nevrijeme u Hrvatskoj, povrijeđena jedna osoba (FOTO)

Јak vjetar širom Hrvatske ostavio je posljedice u brojnim okruzima, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gdje je jedna osoba povrijeđena, saopštila je Uprava civilne zaštite.
Vjetar lomi stabla - Foto: RTRS
Vjetar lomi stablaFoto: RTRS


U Zagrebu je jedna osoba povrijeđena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112 na mjesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vjetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdijevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Bijelog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Hidrometeorološki zavod Hrvatske je zbog olujnog vjetra proglasio crveni alarm za cijelu obalu uz izuzetak Istre, za koju je upaljen narandžasti alarm.

Za sjevernu Hrvatsku upaljen je narandžasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.