latinica  ћирилица
04/02/2023 |  21:08 ⇒ 21:10 | Autor: SRNA

Godišnji koncert KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić"

Kulturno-umjetničko društvo "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" iz Mrkonjić Grada održalo je večeras godišnji koncert povodom Dana opštine i 33 godine svog postojanja.
Godišnji koncert KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" - Foto: SRNA
Godišnji koncert KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić"Foto: SRNA

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" Milica Grmaš, koja je otvorila večerašnji koncert, zahvalila je saradnicima, donatorima i opštini Mrkonjić Grad na podršci, te brojnim gostima koji su se odazvali pozivu.

Mrkonjićkoj publici, osim domaćina, predstavili su se i članovi Ansambla narodnih igara i pjesama "Mladost" iz Zalužana, KUD-a "Naša mladost" iz Ključa, Folklornog ansambla Kulturnog centra "Radoje Domanović" iz Rače Kragujevačke, KUD-a "Kotor Varoš", KUD-a "Vrelo" iz Šipova, KUD-a "Ribnik", KUD -a"Vez" iz Teslića, KUD-a "Miloš Dujić-Mišo" iz Čelinca i KUD-a "Petar Kočić" iz Mrkonjić Grada.

Koncertu su prisustvovali ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, te brojni gosti i prijatelji ovog KUD-a.

Večerašnji koncert je samo jedna u nizu manifestacija u sklopu obilježavanja Dana opštine Mrkonjić Grad.

Dan opštine, 4. februar, ustanovljen je kao dan sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se, poslije petomjesečnog izbjeglištva, Mrkonjićani vratili na svoja ognjišta.