latinica  ћирилица
05/02/2023 |  08:44 ⇒ 09:40 | Autor: SRNA

Cvjetković: Srce naraste kao Ozren planina kada dođu naši zvaničnici

Publicista porijeklom iz Vozuće Nenad Cvjetković izjavio je povodom posjete srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srpskom festivalu u američkom gradu Nort Port na Floridi - da "srce naraste kao Ozren planina" kada u tuđinu u goste dođe istinski predstavnik srpskog naroda.
Željka Cvijanović u Americi - Foto: SRNA
Željka Cvijanović u AmericiFoto: SRNA

- U razgovoru sa svojim narodom, gospođa Željka Cvijanović, bivša predsjednica Republike Srpske, a sada član Predsjedništva BiH je najčešće mogla čuti rečenicu "Čuvajte nam Srpsku! - objavio je na svom Fejsbuku novinar i publicista Cvjetković, koji je porijeklom iz Vozuće, a živi u Americi.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanoviće je posjetila Srpski festival u Nort Portu i istakla da je uvijek lijepo vidjeti Srbe koji daleko od otadžbine, ali sa njom u srcu, čuvaju svoju tradiciju, kulturu i običaje.

Srpska pravoslavna crkva Sveti Sava u gradu Nort Port na jugozapadu Floride organizuje veliki godišnji festival koji traje tri dana, od petka, 3. februara, do danas.

Nenad Cvjetković je zavičajni pisac.

Objavio je knjige "Neoplakani" o učešću Srba sa područja, Ozrena, Vozuće i Gostovića u Prvom svjetskom ratu, "Vozuća, zapis o zavičaju", "Pod zastavom džihada", "Vozovi Vozuće", "Bitka za Vozuću 1992-1995", "Cvjetkovići od Vozuće", "Energetika u Krivaji".

Cvjetković je napisao tekstove, finansirao i publikovao guslarske kasete i DVD o stradanju i počinjenom genocidu nad srpskim narodom na području parohije hrške i vozućke u Drugom svjetskom ratu "Vozuća će slavu sačuvati", te građanskom ratu 1992-95. godine "Odbrana i stradanje Vozuće".