latinica  ћирилица
05/02/2023 |  09:05 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

Ružičić: Uskoro informacije o mogućem pronalasku zlata (VIDEO)

Načelnica opštine Јezero Snežana Ružičić istakla je da je pozitivna informacija da na teritoriji opštine postoji mogućnost pronalaska zlata, ali da ipak treba sačekati konačne rezultate geološkog istraživanja, a nakon toga i studijske procjene od strane struke.
Snežana Ružičić - Foto: RTRS
Snežana RužičićFoto: RTRS

- Јoš nemamo zvaničnu informaciju da je na području opštine Јezero pronađeno ležište zlata - navela je Ružičićeva gostujući u Јutarnjem programu naše telavizije.

Dodala je da su određene kompanije upoznale rukovodstvo opštine sa informacijom da su na određenim lokalitetima pronađene visoke koncentracije metala koje upućiju na mogućnost da se radi o zlatu, što je iz ugla geološkog istraživanjima na ovim prostorima rijetka pojava.

- Kontaktirali smo Ministrastvo energetike i rudarsta Srpske gdje su nam rekli da očekuju zvanične informacije kompanije po pitanju odrđenih analiza. Uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, jer se radi o vijesti koja je izazvala veliku pažnju javnosti - navela je Ružičićeva i dadala da je to sve lijep način da se ponovo čuje za Јezero kao jednu od najljepših lokalnih zajednica i kako kaže sugurno mjesto koje ima budućnost.

Govoreći o budžetu ove opštine navela je da je on stabilan uprkos velikim zaduženjima.

Kada su u pitanju infrastrukturni projekti ona je istakla važnost izgradnje dječijeg vrtiće koje do sada nije postojalo u Јezeru.

- Građevinski radovi bi trebalo da budu okončani do kraja marta, zatim slijedi faza opremanja vrtića uz podršku Vlada Republike Srpske i Srbije - dodala je Ružičićeva.

Ono što je u planu je asfaltiranje putnih prava ali i postavljanje ulične rasvjete u opštini Јezero.