latinica  ћирилица
05/02/2023 |  15:02 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Vulić: Izetbegović se bez imalo stida diči progonom Srba iz FBiH

Predsjedvajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je da se predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u izjavi u vezi sa formiranjem Kluba srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH, bez stida diči progonom Srba iz Sarajeva i FBiH.
Sanja Vulić -
Sanja Vulić

- Bakir Izetbegović je po prvi put bio iskren, pa javno rekao da su istrijebili Srbe iz Sarajeva, a kako bi zadovoljili međunarodnu zajednicu, obezbjedili su konvertite koji se samo izjašnjavaju da su Srbi - rekla je Srni Vulićeva.

Ona je istakla da je jasno da budućnosti u BiH nema sve dok se sije mržnja i narodi, poput srpskog i hrvatskog, majorizuju.

- Povrijeđen zbog lošeg izbornog rezultata, Izetbegović u očaju ide iz lošeg u lošiji potez i dovodi nas na put "što više Izetbegovića, to manje BiH" - rekla je Vulićeva.

Ona je napomenula da je isključivo stvar političkog korpusa u FBiH ko će i šta biti u tom entitetu.

- Nas se to ne tiče. FBiH stagnira po mnogim pitanjima u odnosu na Republiku Srpsku baš iz razloga što nisu imali karakterne vođe već poslušnike međunarodne zajednice - dodala je Vulićeva.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, govoreći o formiranju vlasti u FBiH, uz ocjenu da je SDA nezaobilazan faktor, izjavio da je najmanji i najmanje zahtjevan za osvajanje srpski klubdelegata jer Srba u Federaciji ima 30 puta manje nego Bošnjaka, ali da taj dio kontroliše SDP.