latinica  ћирилица
05/02/2023 |  18:24 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Kovačević: Gubitnik Izetbegović pokušava svoje frustracije liječiti vrijeđanjem Srpske (VIDEO)

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Radovan Kovačević istakao je da se Bakir Izetbegović, dajući intervju baš za muslimanski televiziju Igman, mnogo opustio i zanio pa još jednom direktno negirao suštinski dejtonski koncept BiH odnosno ravnopravnost tri konstitutivna naroda u BiH.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Vidimo i da Bakir Izetbegović sve to temelji na, kako on kaže, snazi u Predstavničkom domu parlamenta BiH, pa navodi kako te probošnjačke stranke imaju 60 odsto ruku u tom domu. Pri tome zaboravlja da je Dejton tačno odredio da Republika Srpska daje duplo manje poslanika u Predstavnički dom pa je, između ostalog, baš zbog toga SNSD osvojio 17.000 glasova više od njegove SDA, a dobio tri poslanika manje u Predstavničkom domu - naglasio je Kovačević reagujući na izjavu Izetbegovića da 60 odsto ruku u parlamentu BiH odnosno 60 odsto glasača dobija jednu trećinu - bošnjačku, te da Srbe i Hrvate treba staviti na mjeru, odnosno imaju 40 odsto ruku u parlamentu, zašto im prepustiti 66.

Ono što posebno vrijeđa, naglasio je Kovačević, jeste da vidimo da je Bakir Izetbegović još jednom Republiku Srpsku nazvao nekakvom "gencoidnom stranom u BiH".

- Nećemo mnogo da reagujemo na ove stvari, jer uzalud Bakir Izetbegović svoje frustracije činjenicom da je na izborima izgubio da nije dio Savjeta ministara i nije dio vlasti pokušava liječiti vrijeđanjem Republike Srpske. Republika Srpska je jaka, stabilna, slobodna i biće sve jača i stabilnija u budućnosti - poručio je Kovačević.