latinica  ћирилица
06/02/2023 |  07:28 | Autor: RTS

Bez Јokića Denver deklasiran od Minesote

Košarkaši Minesote ubjedljivo su nadigrali Denver sa 128:98 na svom terenu u sinoćnoj utakmici NBA lige. U sastavu gostiju nije bilo vođe tima Nikole Јokića što se drastično odrazilo na igru i rezultat.
NBA - Foto: RTRS
NBAFoto: RTRS

Trener Denvera Majkl Meloun je odlučio da na teren izvede praktično drugu postavu Denvera a da standardnu ekipu odmori zbog preopterećenosti čestim mečevima.

Njegov tim je praktično u sinoćni duel ušao kao autsajder jer uz dvostrukog MVP-a Nikolu Јokića iz sastava su izostali DŽamal Mari, Kentavijus Koldvel Poup i Eron Gordon, a samo je nosilac igre u novoj postavi bio Majkl Porter Јunior.

Poslije meča Majkl Meloun je izjavio da je razlog za takvu odlunu prenatrpan raspored utakmica, a prije svega njegova želja da odmori i zaštiti svoje najbolje igrače koji imaju različite probleme.

- Ovakav raspored nije normalan. Štaviše, smješan je. Takav niz utakmica ne vodi ka dobrim stvarima i recept je za propast - rekao je trener koji će voditi i jedan od timova na Ol star utakmici.

Utakmica sa Minesotom igrana je samo 22 sata poslije trijumfa nad Atlantom, u kojem je Јokić postigao stoti tripl-dabl i izbio na čelo liste najboljih asistenata kompletne lige u ovoj sezonim a Meloun je smatrao da je premalo vremena za potpuni odmor, pogotovo jer je ekipu čekao let iz Kolorada za Mineapolis, i nije želio ništa da rizikuje.

Ulogu vođe ekipe uspešno je preuzeo Majkl Porter Јunior i bio najefikasniji igrač meča sa 23 poena uz tri skoka i jednu asistenciju ali je to bilo nedovoljno da Denver pruži ozbiljniji otpor Minesoti.

Entoni Edvards bio je najbolji kod domaćina sa 20 postignutih poena, a odlično su ga pratili Kristijan Braun koji je susret završio sa 19 poena i pet skokova i Brus Braun Јunior sa 16 poena i sedam asistencija.

Domaćini su od samog starta preuzeli inicijativu i došli do dvocifrene prednosti koju si potom samo uvećavali do samog kraja a Denvernije uspijevao ni da nagovesti ozbiljniji otpor.

Uprkos ovom porazu tim Nikole Јokića je zadržao prvo mjesto na tabeli a već na sljedećem meču na svom terenu, koji igraju u noći između utorka i srede od tri časa ujutru po srednjoevropskom vremenu, biće u prilici da se revanširaju Minesoti.

Utakmice NBA lige:

Šarlot - Orlando 113:119
Indijana - Klivlend 103:122
Memfis - Toronto 103:106
Njujork - Filadelfija 108:97
Minesota - Denver 128:98
Nju Orleans - Sakramento 136:104