latinica  ћирилица
06/02/2023 |  08:04 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Protest porodice Slađana Trajković u Prištini

Porodica bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića, koji je sredinom decembra uhapšen zbog navodnog ratnog zločina, protestovaće danas ispred zgrade specijalnog tužilaštva u Prištini.
Protest na Kosovu (Foto: FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg/ilustracija) -
Protest na Kosovu (Foto: FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg/ilustracija)

- Cilj protesta je ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine Slađanu odbijanjem zahtjeva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora. Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo pravo - rekao je advokat Dejan Vasić.

Vasić je upozorio da postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se liječenje Trajkovića ne nastavi kod ljekara Zdrastvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti.

On je za portal "Kosovo onlajn" rekao da je zahtjev porodice i odbrane baziran iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje Trajkovića alarmantno pogoršano.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara mjeru pritvora na još dva mjeseca.