latinica  ћирилица
06/02/2023 |  11:30 ⇒ 18:25 | Autor: RTRS

Pravni i Ekonomski fakultet obilježili 48 godina postojanja (VIDEO)

Pravni i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci obilježavaju 48 godina postojanja i rada.
Pravni fakultet - Foto: RTRS
Pravni fakultetFoto: RTRS

Svečanostima povodom godišnjice prisustvovao je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir, rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banjaluke.

- Meni je velika čast što sam upravo diplomac banjalučkog Pravnof fakulteta i što sam pravnu profesiju odabrala kao svoj životni put. Ono što je važno jeste da mi kao pravnici trebamno ići u korak sa promjenama u svijetu i da budemo spremni da odgovorimo na sve izazove koje budući dani nose - navela je Nataša Babić, student generacije na Pravnom fakultetu.

Na Pravnom fakultetu posebno ponosni na svoje studente koji obavljaju najvažnije pravne funkcije i u velikoj mjeri kreiraju pravni sistem Republike Srpske.


- Na Pravnom ali i Ekonomskom fakultetu, prektično nema nezaposlenih naših diplomiranih sutednata i prava i ekonomije, što je za svaku pohvalu. Naši pravnici i ekonomisti su poželjni na tržištu rada - istakao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

- Mnogo studenata ovog fakulteta nakon završetka su ušli u pravosudni sistem Republike Srpske. Pomogli su u odbrani Republike Srpske, njenih nadležnosti u periodu nakon završetka rata - dodao je Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.