latinica  ћирилица
06/02/2023 |  16:40 | Autor: TANЈUG

Marko Stamenić od jula na "Marakani"

Reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je danas fudbalski šampion Srbije.
Marko Stamenić  (Foto: EPA-EFE/ANDREW CORNAGA) -
Marko Stamenić (Foto: EPA-EFE/ANDREW CORNAGA)

Stamenićev ugovor sa Crvenom zvezdom će važiti od prvog jula ove godine do 30. juna 2027. Talentovani vezni fudbaler će u redove "crveno-bijelih" stići bez obeštećenja.

- Veoma smo zadovoljni dolaskom Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Riječ je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sljedeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Vjerujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, prenosi zvanični sajt kluba.

Stamenić je rođen 19. februara 2002. godine u Velingtonu. On je u karijeri nosio dres Vestern Subursa i Tim Velingtona, a 2020. je potpisao ugovor sa Kopenhagenom.

Stamenić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Kegeu, a potom se vratio u Kopenhagen. On je za reprezentaciju Novog Zelanda odigrao 11 mečeva.