latinica  ћирилица
06/02/2023 |  17:04 | Autor: RTRS

Stevandić: Srpska vodi odbrambenu politiku

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Majklom Marfijem da Srpska vodi odbrambenu politiku i da će nastaviti da donosi odluke koje su rezultat njene političke i ustavne pozicije.
Stevandić i Marfi - Foto: RTRS
Stevandić i MarfiFoto: RTRS

Stevandić je naglasio da su odluke institucija Srpske isključivo odbrambene i posljedica napada na Republiku Srpsku, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

On je ocijenio poteze Narodne skupštine, Vlade i predsjednika Republike Srpske isključivo kao defanzivne, ukazavši da je neuporedivo više puta pozivano na ukidanje Republike Srpske nego što se govorilo o njenoj nezavisnosti.

Stevandić, koji je sa Marfijem u Banjaluci razgovarao o političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, kao i o različitim pogledima na državnu imovinu i način funkcionisanja BiH, rekao je da postoji saglasnost o evropskim integracijama i privrednom razvoju.

Stevandić smatra da postoje brojne teme koje imaju saglasnost, a prvenstveno se odnose na privredni razvoj i deeskalaciju odnosa u BiH, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je Republika Srpska uvijek otvorena za razgovor sa svim predstavnicima naroda i entiteta kako bi se našla najbolja moguća rješenja za mir, napredak i zajednički razvoj.

- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je zahvalnost za izjavu ambasadora Marfija da SAD nemaju namjeru da ukidaju Republiku Srpsku - navodi se u saopštenju.

Stevandić je na kraju sastanka Marfiju poklonio knjigu "Atlas zločina nad Srbima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata".