latinica  ћирилица
06/02/2023 |  19:41 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

Vučić: Oni koji očekuju međusobno priznanje mogu samo da sanjaju (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da oni koji očekuju međusobno priznanje Srbije i samoproglašenog Kosova mogu samo da sanjaju o tome.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

- Međusobno priznanje, sanjajte! Živjela Srbija - poručio je Vučić u kratkom video-obraćanju građanima Srbije.

Vučić je rekao da se uvijek borio samo za Srbiju, da će tako i nastaviti i da nije tražio aboliciju za svoju porodicu, kao što tvrdi Rada Trajković /političarka sa Kosova/.

Pozivajući se na vrh Srpske napredne stranke, beogradski mediji prenose da bi vanredni parlamentarni izbori u Srbiji mogli da budu održani u septembru.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prema istim izvorima, Vučić je na večerašnjem sastanku vrha njegove stranke SNS rekao da je spreman da ide na izbore kao kandidat za premijera, ali da neće popustiti pod ucjenama - ni zapada, ni SPS-a /koalicionog partnera/, ni lažnih desničara.

- Bolje da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu - rekao je Vučić na stranačkom sastanku.

Ivica Dačić, predsjednik SPS-a, koalicionog partnera Vučićevog SNS-a, rekao je večeras za Tanjug da socijalisti ostaju čvrsto uz Vučića, da podržava njegovu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom i da je to njihova zajednička politika već 11 godina.