latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:00 | Autor: SRNA

Preko Morina neprohodno, snijega i dalje ima na kolovozu u višim krajevima

Regionalni put Ulog-Klanci preko Morina neprohodan je zbog nježnih smetova, na ostalim dionicama na planinama i preko prevoja na kolovozu ima snijega, poledice i u nižim krajevima, a na području Trebinja i Nevesinja jutros duva jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Gacko - Foto: RTRS
GackoFoto: RTRS

U FBiH snijega ima na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište i Turbe-Karanovac, dok na dionicama Kupres-Šuica-Livno i Kolo-Tomislavgrad-Šuica jak vjetar mjestimično formira snježne nanose.

Na širem području Blidinja, Bosanskog Grahova, Mostara, Čapljine, Neuma takođe povremeno ima jakih udara vjetra.

Vozači koji se kreću magistralnim putem Livno-Šuica treba da budu oprezni jer su učestali izlasci divljih konja na kolovoz.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-Ljubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se sporije zbog radova saobraćaj odvija na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.