latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:11 ⇒ 08:12 | Autor: RTS

Lajčak zadovoljan što je Priština prihvatila prijedlog, najavio nastavak razgovora

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je, nakon razgovora u Beogradu i Prištini da mu je drago da je Priština "u principu prihvatila prijedlog EU" i najavio nastavak razgovora na sastanku na visokom nivou, piše Tanjug, a prenosi RTS.
Miroslav Lajčak (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Miroslav Lajčak (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Lajčak je nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem saopštio da mu je drago da je Priština "u principu prihvatila prijedlog EU" i najavio nastavak razgovora na sastanku na viskom nivou.

- Otputovao sam u Prištinu da se sastanem sa premijerom Aljbinom Kurtijem i zamjenikom premijera Besnikom Bisljimijem i u Beograd, gdje sam se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem. Drago mi je da je i Kosovo u principu prihvatilo prijedlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou - objavio je Lajčak danas na Tviteru.

Lajčak se sinoć u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije, a prethodno je u Prištini razgovarao sa Kurtijem.

Vučić je saopštio da je sa Lajčakom imao otvoren i prijateljski razgovor.

- Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumjeli ste me sve. Živjela Srbija - napisao je Vučić na Instagram profilu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kurti je juče poslije sastanka sa Lajčakom rekao da Priština prihvata prijedlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom.