latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:20 ⇒ 11:08 | Autor: RTRS

Žepinić: Sanirana oba kvara na dalekovodima; Ovo se više neće ponoviti (VIDEO)

Oba kvara na dalekovodima Јajce prema HE Bočac i Prijedor 2 - Sanski Most su brzo sanirana i ovako nešto kao što se desilo juče gotovo je nemoguće da se ponovi, istakao je Cvjetko Žepinić, izvršni direktor Elektroprenosa BiH, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Dalekovod - Foto: RTRS
DalekovodFoto: RTRS

- Prekid u isporuci električne energije je trajao 30-45 minuta, zavisno od područja gdje je je kvar nastao. Splet okolnosti da se desi kvar na dva različita mjesta, i sigurno da će se ovako nešto teško ponoviti, građani nemaju razloga za paniku, Oba kvara su sanirana - dodao je  Žepinić.

Bez struje su juče, na kratko bili Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u Federaciji BiH.

Žepinić je pojasnio kako se i najveći grad Srpske Banjaluka snabdijeva električnom energijom.

- Banjaluka se snabdjeva iz više pravaca, tačnije 10. Glavni pravac ide iz Stanara - Tuzle i Ugljevika, potom čvorište iz Prijedora, pa Bočac - Јajce. Ovako nešto nije se desilo u posljednjih 20 godina u BiH, i sigurno da je gotovo nemoguće zamisliti nešto slično - dodao je Žepinić.