latinica  ћирилица
07/02/2023 |  10:40 ⇒ 10:43 | Autor: RTRS

Evrokup 1: KKI Vrbas cilja finalni turnir

Košarkaški klub invalida Vrbas od 9. do 11. marta ove godine biće domaćin kvalifikacionog turnira Evrokup 1, grupa B u košarci u kolicima.
KKI Vrbas - Foto: RTRS
KKI VrbasFoto: RTRS

Pored Banjalučana na ovom jakom takmičenju koje će se odigrati u dvorani "Borik" nastupiće: Padova Millennium Basket (Italija), London Titans (Engelska), Keln (Njemačka) i Zmaj iz Gradačca.

Pobjednik ove grupe izboriće plasman na završni trunir koji će se održati u Italiji (Kantu).

-Uveliko se pripremamo za ovo prestižno takmičenje i vjerujem da ćemo potpuno spremno dočekati naše sportske rivale, ali i druge goste i da ćemo ponovo dobiti visoku ocjenu za organizaciju. Mi smo ranije dobili čistu desetku za organizaciju kvalifikacionog turnira što nijednom drugom klubu to nije uspjelo. Hvala ljudima iz IWBF koji su nam ukazali povjerenje da budemo domaćini, a nije bilo lako dobiti organizaciju ispred jednog Pariza i Londona - rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Za organizaciju ovog takmičenja u klubu očekuju pomoć i od nadležnih institucija.

- Prije svega se nadamo da će pokrovitelj manifestacije biti predsjednik Srpske Milorad Dodik, od koga smo i u ranijem periodu imali značajnu pomoć. Nadamo se podršci Vlade Republike Srpske, odnosno resornog Ministarstva kao i Grada Banjaluka, ali i menadžmenta SC "Borik" i svih zaposlenih u ovoj ustanovi kao što je to bio slučaj i u minulom vremenu - istakao je Umičević.

Aktuelni šampioni BiH i NLB lige iz Banjaluke imali su dosta uspjeha na ovakvim takmičenjima.

Tako su 2018. godine bili prvi na kvalfikacionom turniru Evrolige 3, a godinu dana kasnije najbolji i kada su bili domaćini kvalifikacionog turnira Evrolige 2.

- Sve su to garacnije da naš tim i ovog puta može da ostvari identičan rezultat. Tačno je da ih čeka težak ispit, jer će igrati protiv dosta kvalitetnih timova koji imaju i izuzetno bogate budžete. I pored svega toga vjerujem u naš sastav i svi se nadamo da možemo biti prvi kako bismo na taj način izborili plasman na finalni turnir – naglasio je Umičević.

Tehnički delegat biće Luke de Nok iz Belgije, a u Banjaluku dolaze i sudije iz deset evropskih zemalja.