latinica  ћирилица
07/02/2023 |  12:42 ⇒ 16:43 | Autor: RTRS

Dodik: Aktivnosti Fonda solidarnosti - jedan od najvećih uspjeha Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je zahvaljujući Fondu solidarnosti omogućeno liječenje 500 djece u inostranstvu.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- To je jedan od najvećih uspjeha Republike Srpske, jer smo sistemski riješili jedno od najvažnijih pitanja - finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik ističe da je sa direktoricom Јasminkom Vučković razgovarao o aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, kao i o daljim planovima.

- Upoznala me je da je do sada utrošeno 20 miliona maraka za liječenja djece, a posebno je važno da Fond snosi i putne i troškove smještaja pratilaca, jer znamo koliko su ti troškovi visoki za roditelje - dodaje Dodik.

Dodik ističe da je ovo uspjeh svih nas, te i pokazatelj da kada smo jedinstveni, možemo da učinimo dobre i plemenite stvari.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

- Svi članovi našeg društva pokazali su humanost i potrebu da pomognu, tako što iz mjeseca u mjesec od ličnih primanja izdvajaju za liječenje djece u inostranstvu - zaključuje Dodik.