latinica  ћирилица
07/02/2023 |  13:54 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Košarac: "Lidl" zainteresovan za poslovanje u gradovima sa više od 30.000 stanovnika

Predstavnici njemačke kompanije "Lidl" danas su izrazili zainteresovanost za poslovanje na tržištu BiH u lokalnim zajednicama koje imaju više od 30.000 stanovnika, a ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac im je prenio da domaći proizvodi moraju biti zastupljeni na adekvatan način.
Sarajevo - Košarac - predstavnici njemačke kompanije "Lidl" - Foto: SRNA
Sarajevo - Košarac - predstavnici njemačke kompanije "Lidl"Foto: SRNA

Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija "Lidl" u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac i predstavnici njemačke kompanije tokom današnjeg susreta posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

Košarac je rekao da je ohrabrujuća spremnost "Lidla" da proizvodi iz Republike Srpske i FBiH budu na odgovarajući način pozicionirani u njihovim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, Košarac smatra da je od ključne važnosti da se u narednom periodu razgovara o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i FBiH.

- Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati - naveo je Košarac.

Košarac je najavio da će biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i FBiH sa predstavnicima kompanije "Lidl".

- Kompanija "Lidl" prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i FBiH - rekao je Košarac.

Izvršni direktor "Lidla" Dean Sunek i šef sektora Marjan Miković informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti ove kompanije budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Interes ove kompanije za poslovanje na tržištu BiH vidljiv je kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.