latinica  ћирилица
07/02/2023 |  14:12 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Dodik: Institucije Srpske aktivno rade na poboljšanju uslova za studente

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu.
Dodik sa predstavnicima studenata (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Dodik sa predstavnicima studenata (Foto: instagram.com/mdodik.official)

Dodik je na svom Instagram nalogu naveo da je o pitanjima u vezi sa studentima i mladima, potrebno razgovarati s njima i saslušati njihov glas i probleme s kojima se suočavaju. Kako kaže, rezultat toga je da danas imamo značajno poboljšan studentski standard.

- Sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu, razgovarao sam o svemu što je do sada urađeno - ističe Dodik.

Dodao je da institucije Srpske nastavljaju da aktivno rade na poboljšanju uslova za studente, a nakon velikih ulaganja u izgradnju studentskih domova u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, te istakao da će se u narednom periodu raditi na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini.

- Želimo da naši studenti imaju najbolje moguće uslove, zato smo i u prethodnom periodu realizovali brojne mjere. Omogućeno je besplatno školovanje za studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, kao i besplatan smještaj u studentskim domovima - poručio je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)