latinica  ћирилица
07/02/2023 |  16:38 | Autor: RTRS

Tegeltija i Šeldon razgovarali o realizaciji investicionih projekata

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferom Šeldonom o ubrzanju i unapređenju procedura prilikom realizacije 12 aktivnih investicionih projekata u BiH za koje Svjetska banka ima odobrenih 638,5 miliona dolara.
Sastanak u Sarajevu - Foto: RTRS
Sastanak u SarajevuFoto: RTRS

Osim aktivnih projekata, Tegeltija, koji je imenovan i za guvernera BiH u Svjetskoj banci, i Šeldon razgovarali su i o projektima koji će tek da budu dogovoreni jer je usvojen i okvir partnerstva sa BiH za period od 2023. do 2027. godine.

Tegeltija je rekao da je saradnja sa Svjetskom bankom dobra, kako u dijelu koji se odnosi na finansiranje projekata, tako i u oblasti konsultantskih usluga, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na sastanku je istaknuto da su neki važni projekti tek u fazi inicijative za vođenje pregovora, dok su neki ugovori već potpisani, ali se čeka njihova ratifikacija u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Šeldon je poručio da će Svjetska banka u ovoj godini nastaviti svoje aktivnosti na projektima u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra finansija i trezora Muhamed Hasanović, navodi se u saopštenju.