latinica  ћирилица
09/02/2023 |  09:26 ⇒ 09:26 | Autor: RTRS

Predložen pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Met"

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za lica čiji su inicijali M.M, A.B. i D.A. uhapšene u akciji "Met" pod sumnjom da su kupovala i prodavala droge.
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštva - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštvaFoto: SRNA

- Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili da će učiniti drugo krivično djelo - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Ova lica su osumnjičena da su od avgusta prošle do februara ove godine na području Istočnog Sarajeva kupovala i prodavala drogu.

Lica M.M. i A.B. su osumnjičena da su radi prodaje kupovala marihuanu i spid od lica A.Ј, A.K, A.S, te drugih njima poznatih lica i držali u stanu koji su koristili u opštini Istočna Ilidža.

Drogu su telefonom i SMS porukama nudili na prodaju i prodavali licima E.S, P.Đ, V.D, T.D, A.Đ, N.N. kao i D.A. koji je nabavljao drogu od M.M. i A.B. radi dalje prodaje.

On je potom sa drugim kupcima, među kojima je D.R, dogovarao količinu, cijenu, način i mjesto prodaje droge putem telefonskih razgovora i SMS poruka, te je prodavao za njemu poznat novčani iznos.

Osam lica uhapšeno je u utorak, 7. februara, zbog sumnje na proizvodnju i prodaju droge u okviru akcije "Met" koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pretresi su izvršeni na šest lokacija na području Istočne Ilidže i Pala, kao i na području Kantona Sarajevo, gdje su učestvovali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.