latinica  ћирилица
09/02/2023 |  13:11 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor o izgradnji bolnice u Trebinju vrijedne 128 miliona KM (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je u Banjaluci, sa predstavnikom izabrane grupe ponuđača za realizaciju projekta, ugovor o izgradnji nove bolnice u Trebinju.
Potpisan ugovor o izgradnji bolnice u Trebinju - Foto: RTRS
Potpisan ugovor o izgradnji bolnice u TrebinjuFoto: RTRS

Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu, čiji je cilj izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova. Vrijednost projekta procijenjuje se na 128 miliona KM.

Šeranić je rekao da bi moderena bolnica u Trebinju trebalo da bude izgrađena u rok 30 mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao, dodajući da će ova projekat značajno doprnijeti razvoju zdravstva u Hercegovini.

- Očekujem da ćemo kroz saradnju sa izvođačem završiti posao u roku i da se obezbijedi sve potrebno za kvalitetniju zdravstvenu uslugu u Hercegovini - rekao je Šeranić.

Potpisivanju ugovora u Vladi Republike Srpske, prisustvovao je i predsjednik Republike Milorad Dodik, kao i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva Željka Cvijanović.

Dodik očekuje da će u narednih mjesec dana biti položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, a da će za 30 mjeseci stanovništvo Hercegovine dobiti savremenu zdravstvenu ustanovu.

Nakon svečanosti potpisivanja ugovora o izgradnji nove bolnice u Trebinju vrijednog 128 miliona KM, Dodik je pojasnio da je riječ o realizaciji dugogodišnjeg plana i rješavanja problema bolničkog sektora u Republici Srpskoj, podsjetivši da je do sada mnogo izgrađenih i rekonstruisanih bolnica.

Cvijanovićeva je rekla da je izgradnja nove bolnice u Trebinju veliki poduhvat i da na ovaj način institucije Republike Srpske ispunjavaju obećanje i obavezu da pacijentima i zdravstvenim radnicima omoguće boravak i rad u adekvatnim uslovima.

Podsjetila je da je riječ o modernoj bolnici koja će doprinijeti da Srpska zaokruži zdravstveni sektor time što ćemo imati moderne regionalne bolnice, pto je prioritetni cilj kada je riječ o zdravstvu.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta istakao je da je ovo istorijski dan za grad i Hercegovinu, jer će biti izgrađena moderna zdravstvena ustanova sa najsavremenijim odjeljenjima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da mu je želja da u novoizgrađenoj bolnici najviše posla bude u porodiljskom odjeljenju.

Nova bolnica Trebinje imaće kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinom bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih koji će se graditi po sistemu "ključ u ruke".

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)