latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:09 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Vukanović podnio prijavu protiv Stanivukovića i Viškovića (VIDEO)

Narodni poslanik Neboša Vukanović predao je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i predsjednika Vlade Radovana Viškovića.
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

Vukanović kaže da Sanivukovića tereti zbog krivičnih djela nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Stanivuković je odbacio sve optužbe.

Vukanović ističe da je sporno što je pet miliona KM prebačeno na račun Teniskog saveza koji nije ugovorni organ, jer nema obavezu raspisivanja javnih nabavki, pa novac može da troši kako želi. Dodaje i da je prvobitna odluka o pet miliona maraka učešća Grada, a deset miliona Vlade, promijenjena, pa je gradonačelnik odlučio da sve obaveze preuzme Grad.

- To nema u budžetu, nema projekta, nema regulacionog plana. Ima za neku kogresnu salu, a ovdje se gradi teneski tereni i sportska dvorana - kaže Vukanović.

Gradonačelnik Banjaluke odgovara da su optužbe neutemeljene i da sredstva još nisu data. Regulacioni plan postoji za kongresnu salu i Grad ima privremenu građevinsku dozvolu na pet godina, koje je pored ovjerilo i nadležno ministarstvo.

- Za pet godina, prilagodićemo sve neophodno. Banjaluka je povećala svoje učešće. Imali smo sastanak organizacionog odbora. Dvije stvari su važne, a to je turnih i potrebna infrastruktura i organizacija. To Grad mora da poveća, a u organizaciji svoj dio će uzeti i sponzori i Vlada jer se radi o licencama, atestima koji mnogo koštaju, a to ipak treba da dobijete - kaže Stanivuković.

Vukanović kaže da je Stanivuković obećao otvoreno trošenje javnih sredstava, dodavši da sada umjesto pet miliona, Grad treba da se zaduži sa 25 za dvoranu koja košta 15 miliona KM.

- Niz je krivičnih djela koje Stanivuković u kontinuitetu radi i to mroamo promijeniti. Ako tolerišemo ljude koji se zovu opozicija, a da netransparentno troše sredstva, onda je bolje da se vlast nikad ne promijeni - ističe Vukanović.

Stanivuković kaže da je Grad izdvojio pet miliona KM i da su ta sredstva predviđena u budžetu.

Na narednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, zakazanoj za 16. februar, na dnevnom redu trebalo bi da bude donošenje odluke o kreditnom zaduženju grada za 25 miliona KM. Novac će, kako je navedeno, biti investiran kao kapitalna investicija od značaja za grad.