latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:38 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Laketa na čelu Službe za poslove sa strancima, Kuprešaković direktor Granične policije

Savjet ministara imenovao je danas Žarka Laketu za direktora Službe za poslove sa strancima BiH.
Savjet ministara - Foto: SRNA
Savjet ministaraFoto: SRNA

Ministar inostranih poslova u Svajetu ministara Elmedin Konaković rekao je da je za direktora Granične policije imenovan je Mirko Kuprešaković.

- Nismo se saglasili o kandidatima iz bošnjačke kvote, sa prijedlozima koje sprovela SDA do sada. Oborili smo ta imenovanja i naložili raspisivanje novog konkursa - pojasnio je Konaković.

On je rekao da je na današnjoj sjednici bilo puno tačaka, da je puno procedura završeno, kao i da su neke ostale nedovršene.

- Nisu završene jer nismo prihvatili prijedloge bivše vlasti, pa one idu na ponovljenu proceduru. Negdje su imenovani vršioci dužnosti - rekao je Konaković nakon sjednice Savjeta ministara.

Konaković je rekao da je za vršioca dužnosti direktora Agencije za lijekove BiH imenovana Nataša Grubiša.

On je rekao da je danas na dnevnom redu nije bila Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, te da je Kolegijumu Savjeta ministara postignut dogovor da se kreće u zakonito razrješenje direktora OBA Osmana Mehmedagića.

- To znači da se mora održati sastanak izvršno-obavještajnog odbora i on će biti održan u ponedjeljak - rekao je Konaković i dodao da na tom odboru kreće procedura razrješenja i imenovanja novog direktora OBA.

Konaković nije htio govoriti o imenima kandidata za novog direktora OBA.

- Veliki je pritisak. To je jedna od najznačajnijih pozicija u cijeloj BiH. Novi direktor će biti stručan i imaće legalnu diplomu - rekao je Konaković.

On je istakao da je dosadašnji direktor OBA šteta na pozici koju obavlja, te da što prije, zakonski mora biti smijenjen.

- On je već stekao uslove za penziju - naveo je Konaković.