latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:59 ⇒ 19:00 | Autor: RTRS

Za banjsku rehabilitaciju RVI i članova porodica poginulih pola miliona KM

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti na Projekat banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2023. godinu.
Banja - Foto: RTRS
BanjaFoto: RTRS

Ovaj projekat predviđa upućivanje do 750 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Za ove namjene predviđeno je 500.000 KM.

Zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj će biti izabrane na osnovu Zakona o javnim nabavkama.

Od 2006. godine, zaključno sa 2022. godinom, banjsku rehabilitaciju je koristilo ukupno 9.777 korisnika za šta je je utrošeno skoro pet miliona KM (4.884.459 KM).

Vlada Republike Srpske donijela je danas i Odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava za finansiranje djelimične sanacije objekta Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a.d. Banjaluka u iznosu od 208.264 KM.

Djelimičnom sanacijom objekta obezbjediće se bolji uslovi za obavljanje djelatnosti Centra, a naročito procesa profesionalne rehabilitacije lica sa invaliditetom, navedeno je u saopštenju.